ΑΝΤΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Το Χρονικό

Την εποχή που κυκλοφόρησε το πρώτο μου μυθιστόρημα, αυτό που θυμάμαι περισσότερο από όλα, είναι ο τρόμος των παρουσιάσεων. 

Με το που βρισκόμουν καθισμένος στην καρέκλα με όλα εκείνα τα ζευγάρια μάτια καρφωμένα επάνω μου, σφιγγόταν το στομάχι μου, τα δάχτυλα μου έτρεμαν ανεπανόρθωτα, τραύλιζα, η φωνή μου γινόταν ψιλή κι έβγαινε με το ζόρι ως που τελικά, κατέφευγα σε άνοστα αστεία που μόνο κακό έκαναν. Τραγικός, πραγματικά. 
Για καλή μου τύχη, στην περίπτωση αυτού του βιβλίο, κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί να υποστώ ούτε εγώ, ούτε όμως και οι αναγνώστες.

 

Δυο λόγια λοιπόν ψηφιακά, για τούτο το έργο.


Το «Χρονικό Ενός Τυχαίου Θανάτου», γράφτηκε εν αγνοία μου μέσα στα δέκα χρόνια που πέρασαν και δακτυλογραφήθηκε ορμητικά μέσα σε τρεις μήνες. Επέλεξα μια σπονδυλωτή μορφή, εν είδει χρονικού στην προσπάθεια μου να εξηγήσω -πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό- τι βαρύτητα έχει η έννοια της οικογένειας, του έρωτα, των επιλογών και της γενεαλογικής συνέχειας.

Η συγγραφή του ήταν αποκαλυπτική, συχνά φορτισμένη κι αυτό με έκανε να το αγαπήσω. Αφού λοιπόν το αγάπησα, μου ήταν αδύνατο να το αντιμετωπίσω σαν εμπόρευμα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να προσπαθήσω να το πουλήσω, να φτιάξω μια πιασάρικη σύνοψη και να το στείλω σε εκδοτικούς για αξιολόγηση. Κάτι τέτοιο, δεν του αξίζει.

Αντί για αυτό επέλεξα μάλλον αυθόρμητα, να το διαθέσω στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη (openbook.gr), ελεύθερο για όλους όσους το θέλουν.

Για να μην παρεξηγηθώ, επιθυμώ ειλικρινά να διαβαστεί, να προκύψουν συζητήσεις εξαιτίας του, να αγαπηθεί και από άλλους εκτός από εμένα, ακόμα και να απορριφθεί. Αυτό που δεν επιθυμώ είναι να γίνει ένα ακόμα κομμάτι εμπορευματοποιημένης καλής -ή κακής, λίγο με νοιάζει- τέχνης.


Σας το προσφέρω, με την ελπίδα κάτι να κάνει μέσα σας με τον δικό του τρόπο που να μπορέσει, έστω και λίγο παραπάνω να σας κάνει να ΝΟΙΩΣΕΤΕ.


Βρείτε το ελεύθερο, για όλους, εδώ:

Το Χρονικό Ενός Τυχαίου Θανάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!