ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Κατράκης γεννήθηκε το 1980. Πραγματοποίησε σπουδές στον τομέα διοίκησης με ειδίκευση στον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πτυχίο από το ΙΗΤΤΙ της Ελβετίας.

Το πρώτο του μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο «Ο-ντέι: Το φετίχ της καρδιάς» κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο «Resort» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ το 2018 ενώ το 2019 πραγματοποίησε στροφή λογοτεχνικού ύφους με την νουβέλα “Χίλια μιλιγκράμ απουσίας” προσεγγίζοντας κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα με μία ανθρωποκεντρική ματιά. Ακολούθησε το μυθιστόρημα «Ωκεανός» ξανά από τις εκδόσεις Ελκυστής ενώ η συλλογή διηγημάτων «Υλικό Καθαρισμού» κυκλοφόρησε το 2021 από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων και διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί και σε συλλογικούς τόμους.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Αποθερισμός» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 από τον εκδοτικό Συρτάρι.

Έργα του έχουν δημοσιευθεί στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη (το μυθιστόρημα «το χρονικό ενός τυχαίου θανάτου», η ποιητική συλλογή «σε μια Olympia Traveller ’79» και δύο διηγήματα). Παράλληλα, συνηθίζει να δημοσιεύει το έργο του σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν (πριν την έντυπη έκδοση) για όλους, στον ιστότοπο 1000mgapousias.com. Έργα του δημοσιεύονται τακτικά στο ηλεκτρονικό πόρταλ για την ποίηση και τις τέχνες «Cignialo- ακόμα γνέφουμε από τη γαλαρία» και σε άλλους ιστότοπους ενώ το διήγημά του «οι Παράνομοι του Γκρόζνι» μεταφράστηκε πρόσφατα στα Ρωσικά.

Ζει μόνιμα στην Δράμα.